Ukratko o nama

Mesto za pravi odmor

Na putu do Jadranskog mora, na obronku planine Zlatar, na 1200 m nadmorske visine, nalazi se nezaobilazni park za odmor u prirodnom okruženju kao iz bajke.
Park prirode "Vilovi" se nalazi u istoimenom selu 5 km od Nove Varoši, na jugu Srbije nedaleko od Zlatarskog i Uvačkog jezera, u okviru Specijalnog rezervata prirode "Uvac" gde se nalazi i jedno od najvećih staništa Beloglavog supa u Evropi.
Kompletna okolina predstavlja jedinstven spoj prirodnih atrakcija i obiluje prelepim pejzažima pogodnim za sve vrste rekreacije.   

prostor i okolina

Park se prostire na površini od 2 ha.
Smeštaj je obezbeđen u dopadljivom apartmanskom objektu ili u brvnarama i predstavlja jedinstven doživljaj jer su u potpunosti od drvene građe, strmih stepenica, a prozori iz spavaćih soba gledaju u krošnje guste borove šume. Moguće je kampovati u šatorima, ali su noći hladne i većina strastvenih kampera se retko odlučuje za "šatorsku" noć na Zlataru. Kada padne noć bez baterijske lampe kretanje je nemoguće, ali su zato jutra prelepa i okupana suncem. Za buđenje su zadužena stada ovaca koja svojim zvoncima, klepetušama najavljuju svoj dolazak, ali i veverice koje se prepiru oko šišarki i ostataka hleba od prethodne večeri i brojne ptice čije ćete zvukove sigurno prepoznati.

Specijalni rezervat prirode "Uvac" izdvaja prisustvo 104 vrste ptica. Najveću atrakciju rezervata predstavlja beloglavi sup, retka vrsta orla lešinara impozantne veličine, raspona krila do 3m. Donedavno pred izumiranjem, zahvaljujući svesti i dobroj volji ljubitelja prirode, brojnost beloglavih supova se povećala na 85 gnezdećih parova, odnosno oko 359 jedinki (monitoring iz 2013. godine). Kolonija beloglavog supa u kanjonu Uvac jedna je od najvećih u Evropi.

HRANA - HEDONIZAM

Poseban gastronomski doživljaj upotpunjuju čuvena heljdopita i razne vrste ovčijih, kozjih i kravljih sireva iz domaćih radionica u obližnjim selima. Obilje mogućnosti za kvalitetan pasivni i aktivni odmor samo su deo onoga što nudi ovaj atraktivni lokalitet nadomak Uvačke doline i rezervata za zaštitu Beloglavog supa.


ATRAKTIVNA OKOLINA

Vožnja čamcem po Uvačkom i Zlatarskom jezeru predstavlja posebnu atrakciju. Pored toga, možete obići fantastični vidikovac i hranilište Beloglavih supova, Ušačku pećinu (još uvek nedovoljno afirmisan izvanredan speleološki lokalitet), etno selo Štitkovo, manastir Mileševu i još mnogo toga...

naši gosti:


Naši gosti su uglavnom veliki ljubitelji prirode, planinari, "pešaci", zaljubljenici u Uvac, fotografi, kamperi, biolozi, ornitolozi, ribolovci, lovci, porodice sa malom decom, i mnogi drugi koji na putu do i od Jadranskog mora svrate na pauzu i odmor.

IZLETI i ekskurzije


  • Uvačko jezero, čamcem: 
  • Ušačka pećina
  • Radoinsko jezero
  • Hranilište beloglavog supa
  • ​Prijepolje, manastir Mileševa
  • Kamena gora
  • Mokra gora, Šarganska osmica

Foto galerija

NUDIMO VAM:


* Kvalitetan i udoban san

* Vrhunski gastronomski doživljaj

* Pregršt mogućnosti za kvalitetne izlete u okolini.


​Kontaktirajte nas.

Park za odmor